Alkalizacija

ČE IMATE DIAGNOZO RAK naj bi NAJPREJ ALKALIZIRALI VAŠE TELO !!

Glavni vzrok raka je bil uradno odkrit desetletja (1923), izumitelj pa je leta 1931 prejel Nobelovo nagrado za medicino.

Leta 1931 je nemški znanstvenik Otto Heinrich Warburg prejel Nobelovo nagrado za odkritje vzroka raka.
Otto naj bi odkril, da je rak posledica antifiziološke sile in antifiziološkega načina življenja.
Zakaj?


Ker naj bi z antifiziološkim načinom prehranjevanja (prehrana, ki temelji na hrani, ki zakisa) in telesno nedejavnostjo telo ustvarjalo kislo okolje (pri telesni nedejavnosti celice niso dovolj preskrbljene s kisikom, statične anaerobne vaje za moč pa telovadnici, najbolje optimizirajo aerobno dihanje in dvig pH, za razliko od aerobnih aktivnosti, tek, kolesarjenje in vse aktivnosti na prostem prinašajo veliko število prostih radikalov, ki uničujejo pH, ustvarjajo visoko kislost telesa).


Zakisanje celic naj bi povzročilo izločanje kisika.
Pomanjkanje kisika v celicah naj bi ustvarjalo kislo okolje.
Rekel je: “Pomanjkanje kisika in kislost sta dve plati istega kovanca.”
To pomeni, da naj bi nekdo, ki ima prekomerno kislost, samodejno imel pomanjkanje kisika v telesu. Če vam primanjkuje kisika, boste imeli zakisan organizem.
Rekel je tudi: “Kisle snovi odbijajo kisik, medtem ko bazične snovi privlačijo kisik.”
Kislo okolje je torej okolje brez kisika.


Izjavil je: »Če celici v 48 urah odvzamete 35 % kisika, jo lahko spremenite v rakavo celico.
“Vse normalne celice nujno potrebujejo kisik, tumorske celice pa lahko živijo brez njega.”
“Tumorska tkiva naj bi bila kisla, zdrava tkiva pa alkalna.”


V svojem delu “Tumor Metabolism” je Otto pokazal, da sta za vse rakave oblike značilni dve temeljni stanji: kislost krvi in ​​hipoksija (pomanjkanje kisika).
Odkril je, da so tumorske celice anaerobne (ne dihajo kisika) in ne morejo preživeti v prisotnosti visokih koncentracij kisika.
Tumorske celice naj bi preživele samo na glukozi in v okolju brez kisika.
Rak torej naj ne bi bil ni nič drugega kot obrambni mehanizem, ki ga imajo nekatere telesne celice, da lahko preživijo v kislem okolju brez prisotnosti kisika, oziroma celice s poškodovanim mehanizmom kontaktne inhibicije.


ZA ZAKLJUČEK:
Zdrave celice živijo v alkalnem okolju, polnem kisika, kar omogoča normalno delovanje. Tumorske celice živijo v kislem okolju, ki je revno s kisikom.


POMEMBNO:
Po končanem prebavnem procesu hrana glede na kakovost beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob, vitaminov in mineralov zagotavlja in ustvarja razmere kislosti ali bazičnosti v telesu.

Kislo ali alkalno stanje se meri s pH lestvico, katere vrednosti segajo od 0-14, kjer je 7 nevtralno območje. Od 0 do 7 je kislo in od 7 do 14 je bazično.
Pomembno je vedeti, da bi lahko kisla ali alkalna hrana vplivala na zdravje, saj morajo biti celice za uspešno delovanje v rahlo alkalnem pH (malo nad 7).
Pri zdravem človeku je pH krvi med 7,4 in 7,45.
Če je pH krvi pri nekaterih ljudeh pod 7, padejo v komo.

ŽIVILA, KI naj bi ZAKISALA TELO


-Rafinirani sladkor in vsi njegovi derivati. (Najslabše je, ker nima beljakovin, maščob, vitaminov in mineralov, samo rafinirane ogljikove hidrate, ki zdrobijo trebušno slinavko). Njegov pH je 2,1 (zelo kisel).
-meso (vse vrste)
-Izdelki živalskega izvora (mleko in siri, skuta, jogurt itd.)
-Rafinirana sol
-Rafinirana moka in vsi njeni derivati. (Testenine, torte, piškoti itd.)
-Kruh. (Večina vsebuje oksidirane maščobe, margarino, sol, sladkor in konzervanse)
-Margarina.
-Kofein. (kava, črni čaj, čokolada)
-Alkohol.
-Tobak. (cigarete)
-Antibiotiki in nasploh vsa zdravila.
-Vsaka kuhana hrana. (kuhanje uniči kisik, poveča kislost hrane)
-Vsa industrijsko predelana hrana, konzervirana, ki vsebuje konzervanse, umetna barvila, arome, stabilizatorje itd.
Kri se nenehno uravnava, da ne pade v presnovno kislost, da se zagotovi dobro delovanje in optimizira celični metabolizem. Telo mora imeti temelje prehranskih mineralov za nevtralizacijo kislosti krvi v presnovi, a vsa omenjena hrana (zlasti rafinirana-predelana) zakisa kri in okuži telo.
Paziti moramo, da ob sodobnem življenjskem slogu to hrano uživamo vsaj trikrat na dan, 365 dni v letu in da je vsa ta hrana antifiziološka.

Živila, ki naj bi alkalizirala:


Vsa surova zelenjava. (Nekateri imajo kisli okus, vendar telo reagira in postane bazično.
Nekateri so nekoliko kisli, a kljub vsemu ustvarjajo osnovo za pravo ravnovesje).
Surova zelenjava proizvaja kisik, kuhana NE.
Tudi sadje.
Na primer, limona ima pH faktor približno 2,2, kljub vsemu pa ima zelo visoko stopnjo alkalnosti v telesu. (Morda najmočnejši od vseh – naj vas ne zavede njegov zelo kisel okus).
Sadje proizvaja veliko kisika.
Nekatera semena, kot so mandlji, so zelo alkalna.
Polnozrnata žita: edino alkalizirajoče žito je proso.
Vsa druga žita so rahlo kisla, poleg tega, ker idealna prehrana potrebuje tudi določen odstotek kislosti, jih je treba nekaj zaužiti.
Vsa žita je treba jesti kuhana.
Med ima zelo visoko alkalnost. Klorofil: Zelišča so zelo alkalna. (predvsem aloe vera)
Voda je pomembna za proizvodnjo kisika. “Kronična dehidracija je najpomembnejša telesna napetost in korenina večine vseh degenerativnih bolezni.” Potrdil dr. Feydoon Batmanghelidj.
Vadba z UTEŽMI zagotavlja kisik celemu telesu. “Sedeči način življenja uničuje življenje”.
Idealna je 70 – 80% alkalna prehrana, namesto kisla, in naravno je, da se izogibamo izdelkom, ki so večinoma kisli, kot so gazirane industrijsko proizvedene pijače, rafinirani sladkorji, kot tudi vsa sladila.
Ne zlorabljajte soli, uporabite jo čim manj.
Za bolne ljudi je idealno, da je prehrana 80% alkalna, izogibanje vsem škodljivim izdelkom.
Če imate raka, naj bi bil nasvet, da telo čim bolj alkalizirate.
Dr. George W. Crile iz Clevelanda, eden najbolj priznanih kirurgov na svetu, odkrito trdi: “Vse tako imenovane “naravne” smrti niso nič drugega kot terminalna točka zasičenosti telesa s kislino.”


Na splošno se z rakom ne okužimo in tudi ne dedujemo.
Podedujejo se prehranjevalne in okoljske navade ter način življenja (življenjski slog) ki Lahko povzroči raka.


Menchen je zapisal: “Boj življenja je proti zadrževanju kislosti”.
“Staranje, pomanjkanje energije, stres, glavoboli, bolezni srca, alergije, ekcemi, koprivnica, astma, ledvični kamni, arterioskleroza med drugim niso nič drugega kot kopičenje kislosti.”
dr. Theodore A. Baroody je v svoji knjigi Alkaline o Die zapisal:
“Pravzaprav nešteta imena bolezni niso pomembna, pomembno je, da vse izvirajo iz temeljnega vzroka: preveč kislih odpadkov v telesu.”


dr. Robert O. Young je rekel:
Povečana kislost telesa je vzrok za vse degenerativne bolezni. Če pride do motenj v ravnovesju in začne organizem kislosti in njenih odpadkov skladiščiti v večji meri, kot jo lahko izloči, se pojavijo bolezni.

Pretirana izpostavljenost derivatom gorčičnega plina ( ang. mustard gas) naj bi zakisala telo do te mere, da se mora telo zateči k alkalnim rezervam organizma, da nevtralizira kislost, pri čemer žrtvuje mineralne baze (kalcij, magnezij, kalij), ki so vgrajene v kosti, zobe, okončine, nohte in lase.


Zaradi tega naj bi pri ljudeh, ki so deležni tega zdravljenja, opažali spremembe, med drugim izpadanje las. Če ste brez las, telesu ne pomeni nič, kisli pH pa bi pomenil smrt.

Koliko nas je slišalo novico, da ima nekdo raka in da drugi reče: “Lahko bi se zgodilo vsakomur…”
NE , NI RES !!!