Gersonova terapija

KDO JE BIL MAX GERSON IN KAJ JE VSEBOVALO NJEGOVO ZDRAVLJENJE TUMORA?

Ta terapija je znana kot Gersonova terapija. Max Gerson (1881–1959) je bil eden od pionirjev prehrane in bolezni. Ko je ozdravil ženo dr. Alberta Schweitzerja (Helena) tuberkuloze, ga je Albert označil za “enega največjih genijev v zgodovini medicine”. Znan je kot človek, ki je motil farmacevtski lobi in naj bi bil namerno umorjen – zastrupljen z arzenikom.

Max Gerson je zapisal »V normalnem metabolizmu ni raka«, kar je bilo njegovo osnovno vodilo pri zdravljenju raka in drugih bolezni. Najpomembnejše pri zdravljenju raka je vzpostavitev motene presnove. Rakave celice nenormalno rastejo, če so jetra, vranica in drugi organi imunskega sistema moteni. Zelo pomembno je vzpostaviti ravnovesje med natrijem in kalijem v celici, tj. da naj bo natrija 25 % in kalija 75 %, kar dosežemo z uporabo zelenjavnih sokov, ki jih ni treba soliti. Urejeno presnovo dosežemo s pitjem čim več svežega zelenjavnega soka, ki naj bi ga pili trinajstkrat na dan (1 dl vsako uro). Zelenjava mora biti ekološko pridelana.

Gerson je bil prepričan, da veliko bolnikov umre, ker njihova jetra ne morejo odstraniti toksinov iz telesa. Bolnikom je treba dati pripravke za boljše delovanje ščitnice, kalij, jetrne izvlečke, beta karoten in druge antioksidante. V prvih tednih zdravljenja je meso popolnoma prepovedano. Bolniki dobijo kombinacijo lanenega olja in svežega kravjega sira (pri tem je vztrajala tudi dr. Johana Budvig).

Potrebno je redno razstrupljanje telesa s kavnim klistirjem, ki ga izvajamo šestkrat na dan.

PREGLED PREPOVEDANIH ŽIVIL ZA TUMORJE PO DR. MAXU GERSONU

• Vsa predelana živila, ne glede na to, ali so konzervirana, ustekleničena, zamrznjena, soljena, rafinirana, žveplana, dimljena, vložena, obsevana, v mikrovalovni pečici ali drugače obdelana (tej hrani se je treba strogo izogibati) – KAR POMENI –  NIČ SUPERMARKET (primarni D.G.)

• alkohol

• avokado

• jagodičevje (razen ribeza)

• natrijev bikarbonat (soda bikarbona) v hrani, zobni pasti in grgranju

• komercialne pijače v plastenkah in pločevinkah (brezalkoholne pijače)

• torte, bonboni, čokolada in vse vrste sladkarij (bogate s sladkorjem in maščobami, brez hranilne vrednosti)

• sir

• kakav

• kava za pitje (razen tiste, ki se uporablja pri klistiranju z ricinusovim oljem – kavni klistirji)

• kozmetika (barvanje las in obstojne pričeske)

• smetana

• kumare (zaradi šibke prebave)

• suho sadje (če je žveplano ali premazano z oljem)

• grenka sol (tudi v nožnih kopelih)

• maščobe in olja (razen lanenega olja)

• moka (bela in polnozrnata pšenična ter izdelki iz moke, kot so testenine)

• fluoridi (v vodi in zobnih pastah), zobe umivamo z lipovim ogljem (D.G.).

• sladoled in šerbet (umetne arome, sladila in smetana)

• stročnice (samo občasna uporaba v zaključni fazi zdravljenja raka)

• mleko (tudi manj mastno in posneto)

• gobe (gobe, ne zelenjava)

• koščičasto sadje (bogato z maščobami – slaba beljakovinska konfiguracija)

• pomarančna in limonina lupina (vsebuje eterična olja)

• vložena zelenjava

• ananas (bogat z aromatičnimi snovmi)

• sol in vsi nadomestki soli

• soja in vsi sojini izdelki (bogati z oljem in škodljivimi alergenimi beljakovinami)

• začimbe (bogate z aromatičnimi snovmi)

• sladkor (bel rafiniran)

• čaj (črni in zeleni, če je s kofeinom, črni čaj je naravno bogat s fluoridom).

Začasno prepovedana živila: maslo, mladi sir (neslan, pusto), jajca, ribe, meso, jogurt in drugi fermentirani mlečni izdelki.

Prepovedani predmeti za gospodinjstvo in osebno uporabo: aerosoli vseh vrst, preproge, kemična čistila, belila na osnovi klora, kozmetika, mazila, sveže barve, parfumi, pesticidne spojine, sredstva za zaščito lesa.

NAJ SE VSAK ODLOČI SAM, KER SMO BIOKEMIJSKO VSI INDIVIDUALNI.