Sladkor je hrana za rakava obolenja !
“Rakaste celice kažejo 5- do 18-krat večji vnos glukoze v primerjavi z zdravimi celicami.” Demetrakopoulus, GE, Raziskave raka, vol.42, str.756S, 1982.
»Sladkor je najbolj nevarno živilo v človeški prehrani.«, dr. Linus Pauling, dvakratni Nobelov nagrajenec
Rakave celice se hranijo skoraj izključno s sladkorjem.
Rast tumorja lahko upočasnite na naslednje načine:
- Držite se diete, ki znižuje krvni in črevesni sladkor
- Telovadite, da porabite odvečno glukozo iz krvi
- Vnašajte dodatke, kot so krom, CLA in gymnema silvestre (lat.)
Po potrebi so zdravila za boljši nadzor sladkorne bolezni
(npr. metformin)
Žuželke privlači močna svetloba, kar je lahko njihov propad. Podobno ljudje v povprečju zaužijemo 35 – 55 kg rafiniranega sladkorja na leto, večinoma v obliki saharoze (belega sladkorja) in koruznega sirupa (sladke pijače).
Vzdržnost pri poseganju po pekovskih izdelkih
Pojavnost debelosti, sladkorne bolezni in številnih vrst raka se je povečala vzporedno s povečanjem vnosa sladkorja.
Dnevno zaužijemo preveč belega testa (ŠE POSEBEJ PEKOVSKIH IZDELKOV) in drugih oblik sladke hrane, zaradi katerih je vnos glukoze nenaravno visok. Našo lakoto po sladkorju lahko primerjamo s kolibrijem, ki ves dan srka sladko hrano. Težava je v tem, da nismo tako fizično aktivni kot kolibriji.
Posebno področje v našem jeziku je rezervirano izključno za iskanje in ocenjevanje sladkih živil. To je smiselno v kontekstu evolucije. Sladka hrana bo bolj verjetno vsebovala veliko ogljikovih hidratov in manj verjetno bo strupena kot nekatera grenka zelišča.
Poleg tega sladkor hitro prenaša energijo v telo.
Naši predniki lovci in nabiralci so bili pod pritiskom, da bi našli sladko hrano, njihova telesa pa so bila prisiljena proizvajati glukozo iz beljakovin v telesu.
Ko pa je človeštvo razvilo tehnologije za pridelavo in koncentracijo rafiniranega sladkorja v nepredstavljivih količinah, je naša želja po sladkem postala naš notranji sovražnik. Ta želja po sladkem nas vodi k temu, da jemljemo vedno več sladkorja, kot nočnega metulja privlači plamen.
Močno zmanjšajte vnos vseh sladil, kaloričnih in nekaloričnih.
Tako boste začeli čutiti okus hrane in počasi boste izgubili željo po sladkem.
Glukoza je hrana za tumorje
Tumorji so predvsem presnavljalci glukoze, kar pomeni, da se hranijo s sladkorjem.
Povprečen zahodnjak zaužije 20 % kalorij iz rafiniranega belega sladkorja.
Je izjemno nezdravo.
Rafinirani sladkor je bolj zdravilo kot zdrava hrana.
Slabo toleranco za glukozo kažemo tudi zaradi stresa, debelosti, nizkega vnosa kroma in vlaknin ter sedečega načina življenja.
Glukoza v krvi hrani možgane in druge od glukoze odvisne organe ter zagotavlja gorivo za gibanje mišic.
Ko ves dan sedimo, je naš krvni sladkor kot hiperaktiven najstnik, ki nima kaj početi – težave se bodo zagotovo zgodile.
Poleg tega bodo povišane ravni sladkorja v krvi “poškodovale” beljakovine (proces glikolize), kar zmanjša sposobnost imunskih celic in rdečih krvničk, da opravljajo svoje delo. Proces glikolize nadzorujeta vitamin B1 v obliki BENFOTIAMINA in ALFA LIPOIČNE KISLINE.
Visok krvni sladkor spodbuja raka na več načinov:
Zvišanja glukoze v krvi povzročijo ustrezno povečanje inzulina, ki nato spodbuja proizvodnjo prostaglandinov proti imunosupresivnemu PGE-2, ki povečuje lepljivost.
Medtem ko ribje olje (EPA) in boragino olje (GLA) blagodejno vplivata na raka, se te močne maščobne kisline nevtralizirajo, ko so ravni glukoze v krvi visoke.
Rakave celice se hranijo neposredno z glukozo iz krvi kot fermentirajoči glivični organizmi.
Zvišanje ravni glukoze v krvi pri bolniku z rakom je kot metanje bencina na tleči ogenj.
Povišanje nivoja glukoze v krvi zatira in ovira imunsko delovanje, še posebej fagocitoze
Rakave celice primarno uporabljajo glukozo kot gorivo z mlečno kislino kot stranskim produktom, kar povzroči znižan pH, utrujenost (kopičenje mlečne kisline) in povečana jetra (kjer se mlečna kislina v Cori ciklu pretvori v piruvat).
Ta neučinkovita pot za presnovo energije zagotavlja samo 5 % energije ATP, ki je na voljo v hrani, kar je eden od razlogov, zakaj 40 % bolnikov z rakom umre zaradi podhranjenosti ali kaheksije.
Zdravljenje raka mora uravnavati raven glukoze v krvi z dieto, prehranskimi dopolnili, enteralnimi in parenteralnimi posegi za bolnike s kaheksijo, zdravili, telesno vadbo, postopno izgubo teže, zmanjšanjem stresa itd.
Vlogo glukoze pri rasti in metastazah rakavih celic lahko uporabimo za pomoč bolniku z rakom s terapijami, kot so:
Prehranski program, narejen ob upoštevanju glikemičnega indeksa, z namenom uravnavanja porasta glukoze v krvi in s tem selektivnega stradanja rakavih celic.
Popolna parenteralna prehrana z nizko vsebnostjo glukoze
Ocena napredovanja tumorja s PET
Uporaba HIDRAZIN SULFATA za onemogočanje glukoneogeneze v rakavih celicah
Izvleček avokada (MANOHEPTULOZA), ki rakavim celicam onemogoča vnos glukoze.
Sistemsko zdravljenje raka
- Ustrezna dieta
- Ustrezna pozitivno naravnana miselnost ( gibanje, terapija,..)
- Tretma s konopljo – svečke + smola – personalizirano